pomocy
Marek: 3x/158−3x=1/25/5x−2
21 wrz 18:02
sushi_ gg6397228:
zapisz za pomoca ułamka, a nie kreski, bo nic nie widac
21 wrz 18:03
Marek: czy tu można policzyć na krzyż?
21 wrz 18:03
Marek: ok
21 wrz 18:04
Marek:
21 wrz 18:08
sushi_ gg6397228:
prawa strona
zamieniamy na podstawę 5
lewa strona 15=5*3 i rozpisujemy
21 wrz 18:14
Marek: czyli z prawej wyjdzie x−2?
21 wrz 18:18
sushi_ gg6397228:
z jakiej racji?
ma wyjść 5.....
21 wrz 18:20
Marek: 15−1 / 5x−2
21 wrz 18:24
21 wrz 18:25
Marek: aa 5−2 a z lewej jak tam jest 8 w potedze
21 wrz 18:27
21 wrz 18:29
Marek: | | 3x | |
no to mam z prawej strony a z lewej by wyszlo |
| |
| | 3*58−3x | |
21 wrz 18:34
sushi_ gg6397228:
czy
154 jest = 3*54 ?
21 wrz 18:46
Marek: nie ta 1 liczba jest wieksza
21 wrz 18:49
sushi_ gg6397228:
u Ciebie wyszlo ,ze jest to sami; do poprawy
21 wrz 18:53
Marek: no fakt ale ognie z takim wyrazeniem co dalej mozna zrobic
21 wrz 18:54
sushi_ gg6397228:
| 3a | | 3a | |
| = 5d <==> |
| = 5d* 5c a potem zobaczyc co z tego wyjdzie |
| 5c* 3c | | 3c | |
21 wrz 19:01