matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozkładanie na czynniki
dżasta:
rozłoż wielomian na czynniki: −2x
2
+ 20x− 50. jakoś nie chce mi wyjść, pomocy
21 wrz 17:37
Kamix:
Δ=400−400 Δ=0
−20
x=
−4
x=5 W(x)=(x−5)
21 wrz 17:38
dżasta:
dzięki
21 wrz 17:39
dżasta:
a nie −2(x−5) ?
21 wrz 17:41
asdf:
W(x) = −2(x
2
−10x + 25) = −2(x−5)
2
21 wrz 17:42