Granice
denat: Oblicz granicę ciągu
lim(
√n+1−
√n} dla n→+
∞
lim((−1)
n) dla n→+
∞
21 wrz 14:28
21 wrz 14:49
Patryk: nie
21 wrz 15:03
Patryk: nie do konca
21 wrz 15:04
ICSP: | | 1 | |
lim |
| = 0 − pierwszy przypadek |
| | ∞ | |
| | a2 −b2 | |
w drugim wzór : a−b = |
| |
| | a+b | |
trzeci pokaż z Heinego że granica nie istnieje
21 wrz 15:05
21 wrz 15:05
5-latek: | | stala | |
1 . To napisales zle bo √n przy n→∞=∞Powinno byc limn→∞U{1}{√n = |
| = ile ? |
| | ∞ | |
2. Metoda przez sprzezenie
3. taka granica nie istnieje
21 wrz 15:09
denat:
dlaczego jest zle?
21 wrz 15:58
asdf: symbole nieoznaczone znasz?
21 wrz 16:05
5-latek: | | √n | | ∞ | | 0 | |
lim→∞ |
| = |
| i masz symbol nieoznaczony a nie |
| post z 14.19 |
| | n | | ∞ | | ∞ | |
21 wrz 16:07
denat: to dlaczego ja tego nie moge rozdzelić tak jak ja to robie.
21 wrz 16:28