zbiory
Diana: Witam
Potrzebuje sprawdzenia kilku zadań bo nie wiem czy dobrze zrobiłam :
1. Wyznacz wszystkie elementy zbiorów A i B. Czy prawdziwa jest któraś z relacji A zawiera się
w B ,
B zawiera się w A
a) A−zbiór liczb naturalnych x spełniających warunek: x mniejsze równe od √26
B − zbiór liczb całkowitych x spełniających warunek −2 mniejsze równe od x mniejsze równe 6
A= {5,6,7,8,9...}
B= {−2 , −1 , 0 , 1, 2 , 3 , 4 , 5, 6}
Żadna z relacji nie jest prawdziwa .
21 wrz 12:32
Janek191:
A = { 0,1,2,3,4,5 }
B = { −2, − 1,0,1,2,3,4,5,6}
więc
A ⊂ B
21 wrz 13:39