matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Przedstaw w postaci ułamka nieskracalnego:
Dawid:
Przedstaw w postaci ułamka nieskracalnego:
33
88
,
42
56
,
40
125
,
30
72
,
78
102
21 wrz 12:28
Amy:
33
88
=
3
8
42
56
=
3
4
40
125
=
8
25
30
72
=
5
12
78
102
=
39
51
21 wrz 12:36