:)
dominika: Proszę o sprawdzenie :
| | 81 | | 256 | | 3 | | 4 | |
24√ |
| − 34√ |
| = 2* |
| − 3* |
| = 72 |
| | 16 | | 625 | | 2 | | 5 | |
20 wrz 19:56
bezendu:
20 wrz 19:58
dominika: to jak ?
20 wrz 19:59
.ee: ...≠72
20 wrz 20:05
dominika: −6 ? bomi sie pomyliło ze jest tam mnozenie
20 wrz 20:06
dominika: w czym robie błąd ?
20 wrz 20:17
.ee: W drugim iloczynie.
20 wrz 20:20
dominika: −0,3?
20 wrz 20:24
.ee: To juz blizej, choc nadal nie jest to prawidlowy wynik.
20 wrz 20:26
dominika: nie wiem wczym robie błąd
20 wrz 20:29
.ee: Podaj wartosc pierwszego i drugiego iloczynu.
20 wrz 20:31
20 wrz 20:33
dominika: ?
20 wrz 20:44
.ee: 2*3=?
3*4=?
20 wrz 20:46
dominika: o jestes juz mi sie wszystko myli
| 6 | | 12 | | 30 | | 24 | | 6 | |
| − |
| = |
| − |
| = |
| = 0,6 |
| 2 | | 5 | | 10 | | 10 | | 10 | |
20 wrz 20:50
5-latek: | | 3 | | 7 | |
Dominiko to nie jest 2 |
| = |
| ze zamieniasz to na ulamek zwykly |
| | 2 | | 2 | |
| | 3 | | 3 | |
tylko masz mnozenie 2* |
| =3 bo skracasz 2 i zostaje 3 albo tak |
| =1,5*2=3 albo |
| | 2 | | 2 | |
| | 4 | |
To samo jest z drugim iloczynem Ty masz 3 pomnozyc przez |
| wiec to zrob i policz wartosc |
| | 5 | |
tego wyrazenia
20 wrz 20:55
20 wrz 20:59
5-latek: Dobrze
| | 12 | | 2 | |
wiec liczysz albo tak jak policzylas z ulamkami albo prosciej bo przeciez |
| =2 |
| |
| | 5 | | 5 | |
| | 3 | | 6 | | 6 | |
Ty tez masz wynik dobry bo zawaz ze |
| = |
| bo jak |
| skrocisz przez 2 to masz |
| | 5 | | 10 | | 10 | |
| | 3 | | 3 | |
|
| lub jesli rozszerzysz u;amek |
| przez 2 licznik i mianownik to dostaniesz |
| | 5 | | 5 | |
Rozumiesz to ?
20 wrz 21:06
dominika: tak

dzięki
20 wrz 21:08
5-latek: OK.
20 wrz 21:10