funkcje
andzia: Proszę o pomoc :
funkcja liniowa f przyjmuje wartości dodatnie jedynie w
przedziale(−2,+∞),a do jej wykresu należy punkt A=(1,9).Jaki jest wzór tej funkcji?
29 wrz 15:44
kaz: y=3x+6
zapisz równanie prostej przech.przez 2 punkty(tym drugim jest P=(−2,0)
29 wrz 15:57
andzia: no,ale skąd się wzięło to y=3x+6?
29 wrz 16:04
kaz: ze wzoru (x2−x1)(y−y1)=(y2−y1)(x−x1) na prostą przech.przez 2 punkty A=(1,9) i P=(−2,0)
29 wrz 16:10
andzia: aaaa...dzięki
29 wrz 16:31
andzia: A to umiesz zrobić?
Obwód przekroju osiowego stożka jest równy 30,a promień podstawy jest mniejszy od tworzącej
stożka.Wówczas tworząca stożka jest nachylona do płaszczyzny pod kątem:
α=30 stopni
α,takim,że sinα=15
α,takim,że cos α=15
α=60 stopni
29 wrz 16:34