zadanie wydaje sie łatwe z pozoru.
thenobono: Głowie się nad tym już chwile. To zadanie jest rozwiązywalne ?
ax+by=cz
19 wrz 23:36
PW: Na razie nie ma zadania. Mamy sami stworzyć założenia co do a,b,c,x,y,z?
19 wrz 23:39
asdf: nom

a=b=c=0
x≠0, y≠0, z≠0
chyba
19 wrz 23:39
asdf: u mnie trzecia linijka jest zbędna.
19 wrz 23:40
Garth:
Wielkie twierdzenie Fermata?
19 wrz 23:42
Garth: Jesli tak, to jeszcze sie troche poglowisz.
19 wrz 23:42
Bogdan:
Jeśli nie ma żadnych założeń, to np.: 32 + 42 = 52 i nieskończenie wiele takich trójek
pitagorejskich
19 wrz 23:45
Bogdan:
albo 12 + 23 = 32 itp.
19 wrz 23:47
thenobono: Z założenia każda niewiadoma nie może się sobie równać. W sumie nigdzie o tym nie napisałem.
19 wrz 23:49
Bogdan:
a co jest tu niewiadomą? a, b, c,? czy x, y, z?
19 wrz 23:50
PW: A teraz piszesz dziwne rzeczy. Co to za twór, co nie może się sobie równać?
19 wrz 23:50
Bogdan:
Jeśli x≠y≠z to np.: 13 + 31 = 22
19 wrz 23:51
Garth:
Jesli a≠b≠c≠x≠y≠z
82 + 43 = 27
19 wrz 23:53
thenobono: nie można chyba tak dodawać potęg, przynajmniej tak mi sie wydaje
19 wrz 23:53
Garth: Ups, zle.
19 wrz 23:53
Bogdan:
1 + 3 = 4 coś w tym jest dziwnego?
19 wrz 23:56
Garth:
82 + 43 = 1281, ale pewnie nie o to Ci chodzilo.
19 wrz 23:56
Bogdan:
thenobono do tej pory nie sformułował problemu
19 wrz 23:59
thenobono: Dobra bezsensu to jest, nie wiem czemu myślałem, że nie można zpotęgować liczby przed
dodawaniem. Wybaczcie za problem.
13 + 2−2 = 3/21
20 wrz 00:05
Garth:
Czy znasz kolejnosc wykonywania dzialan?
20 wrz 00:06
asdf: (−1)8 + (√2)2 = 31
20 wrz 00:09
thenobono: potęgowanie→dodawanie
20 wrz 00:09
Trivial:
12 + eiπ = 03
20 wrz 00:11
Piotr:
to też sobie dorzucę :
0
1 + 2
3 = (
√4096)
1/2
20 wrz 00:16
Garth: | | 1 | | π | |
(log7 |
| )2 + ctg6 |
| = 100000000019 |
| | 343 | | 4 | |
20 wrz 00:17