matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Logarytmy
polalala:
log
x
8−log
4x
8=log
2x
16 Proszę o pomoc.
19 wrz 23:13
asdf:
D: x > 0 oraz x ≠ 1 log
x
8 = 3log
x
2
log
x
8
log
x
8
log
x
2
3
log
4x
8 =
=
=
=
log
x
4x
1+ log
x
4
1+ 2log
x
2
3log
x
2
1 + 2log
x
2
log
x
16
log
x
16
4log
x
2
log
2x
16 =
=
=
log
x
2x
1 + log
x
2
1 + log
x
2
zmienna t = log
x
2,
3t
4t
3t −
=
1+2t
1+t
19 wrz 23:25
polalala:
Dzięki wielkie
19 wrz 23:27