przekształcenia
hania: bardzo proszę o przekształcenia do tej funkcji:
||2x+5|−4|
19 wrz 22:16
Tadeusz:
... funkcji to ja tu nie widzę −
19 wrz 22:18
hania: o potrzebne do narysowanie: rozwiązanie metodą algebraiczną i graficzną
||2x+5|−4|=3
19 wrz 22:20
Kostek:
||2x+5|−4|
|2x+5|−4
|2x+5|=4
2x+5=4 lub 2x+5=−4
2x=−1 2x=−9
19 wrz 22:20
Saizou :

rysujesz funkcję 2x+5, na to nakładasz wartość bezwzględną, następnie o 4 jednostki w dół i
wartość bezwzględna
19 wrz 22:21
hania: wartości x to : −6; −3; −2; 1.
19 wrz 22:26