narysuj wykres funkcji
pomocy proszę: narysuj wykres funkcji:
a) y= |(x−1)−1|
b) y= −2*
√x+3−1
| | 2 | |
c) |
| +1 − tylko to (x+3) ma być do kwadratu |
| | x+3 | |
Bardzo proszę o pomoc z góry dziękuję.
19 wrz 21:14
bezendu:

niebieski to y=|x| a zielony to y=|x−2|
19 wrz 21:16
pomocy proszę: jeszcze jeden przyklad mam : taki sam jak w podpunkcie a) tylko to co w nawiasie jest pod
pierwiastkiem, mianowicie:
d) y= | √x−1−1 |
z góry dziękuję.
19 wrz 21:18
Piotr 10: Narysuj wykres y=√x
Dokonaj translacji o wektor u→=[1,−1] a następnie zrób WbOX
19 wrz 21:21
bezendu:
19 wrz 21:21
5-latek: Przypomnij sobie przesuwanie funkcji o wektor
Bezendu to −1 za nawiaem to oznacze ze wykres o 1 w dol i n ato potem nalezy nalozyc wartosc
bezwzgledna
19 wrz 21:23
bezendu:
5−latek pomiędzy zapisem y=|(x−1)−1|⇒y=|x−2| a zapisem y=||x−1|−1| jest znaczna różnica
a autor/ka napisał/a y=|(x−1)−1| więc rozwiązałem dobrze
19 wrz 21:27
19 wrz 21:35
5-latek: A poza tym to czesc
19 wrz 21:37
pomocy proszę: zgadzam się z 5−latek, tak też jest w odpowiedziach. Pomoglibyście jeszcze z tymi dwoma
przykładami?
19 wrz 21:38
bezendu:
Cześć
19 wrz 21:38
pomocy proszę: r
19 wrz 22:13
pomocy proszę: r
19 wrz 22:37