jak wyznaczyć p(a) ?
martynka: witam .W pewnym doświadczeniu losowym , A pociaga omegę B zawiera się w omedze
wyznacz p(a−b) jeżeli p(b)=1/3 p(a u b)=2/3 ?
19 wrz 21:04
PW: Gdybym wiedział co to znaczy "A pociąga omegę" ... skojarzenia mam wyłącznie niematematyczne.
A tam znowu dalej jakieś małe a i b. To ich dzieci?
19 wrz 21:17
martynka: A⊂Ω B⊂Ω P(A−B) − wyznaczyć , jeżeli P(B)=1/3 P(AuB)=2/3
19 wrz 21:26
Mateusz:
Pociągająca dla mnie to moze byc ładna kobieta a nie jakaś tam omega

tak nawiasem mowiac przydałoby sie tu P(A) to by ułatwiło nieco sprawe
19 wrz 21:28
martynka: No i dlatego się pytam jak to rozwiązać gdyż owego P(A) nie posiadam
19 wrz 21:31
Mateusz: No to teraz juz nie trzeba P(A)

zostawiam cie w dobrych rękach
PW
19 wrz 21:31
PW: Może
| | ⎧ | P(A∪B)=P(A)+P(B)−P(A∩B) | |
| | ⎩ | P(A\B)+P(A∩B)=P(A) |
|
19 wrz 21:40
PW: Mateusz , ja tu tylko takie najprostsze, nie schlebiaj mi.
19 wrz 21:41
Mateusz:
Te trudne tez

Widzisz martynka od razu trzeba pisać matematycznie co zawiera sie w czym i co "pociąga" wtedy
od razu widać jaka jest sytuacja−łatwiej się analizuje, a tak to wprawiłaś mnie w lekkie
zakłopotanie

.
19 wrz 21:50
martynka: nom

teraz to już jaśniej
19 wrz 22:00