rozwiąż
ala: x2−(2m−1)x−3(4m−1−2m−2)=0
19 wrz 20:42
asdf:
A = 1
B = 2m−1
C = 4m−1 = 2m−2
Δ = B2 − 4AC
Δ ≥ 0
19 wrz 20:45
ala: ale delta wychodzi mi ujemna
19 wrz 21:00
asdf: jak delta wychodzi ujemna? To trzeba założyć i policzyć to:
(2m−1)2 − 4 * (2m−1) * (−3(4m−1 − 2m−2)) ≥ 0
bez wlasnych obliczen nie pomogę dalej
19 wrz 21:04
ala: zle
19 wrz 21:09
Nienor: Δ=(2m−1−1)2+3*(22m−2m) asdf
19 wrz 21:12
asdf: co ja pisze..racja
19 wrz 21:14
Nienor: 
zdarza się, ale to i tak wychodzić powinno dodatnie.
19 wrz 21:15
asdf: jak na razie autor postu nie wrzucil zadnych obliczen wiec nawet nie probuje tego rozwiazywac
19 wrz 21:23