całka oznaczona
pyśka: Nie wiem jak to policzyć
1
∫ xex2=
0
19 wrz 19:38
Bogdan:
podstawienie: x2 = t
19 wrz 19:39
pyśka: a dalej bo ja wogóle nie znam tej metody albo inaczej nie rozumiem jej
19 wrz 19:53
Bogdan:
Rozwiązujesz całkę oznaczoną, a nie znasz metody podstawiania w rozwiązywaniu całek?
19 wrz 20:06
pyśka: znam ale jej nie umiem
19 wrz 20:24
asdf: napisz swoje obliczenia, nie licz na gotowca
19 wrz 20:29
pyśka: jak mam napisać skoro ja nie wiem jak to ma być podstawić już pozniej umiem ale nie umiem tej
metody i nie wiem jak to mam zrobic co tego ze podstawie za x2=t to bedzie tylko
∫xet i co dalej bo nie wiem
19 wrz 20:32
asdf:
t = x2
dt = 2x dx
∫e
x2*
xdx
19 wrz 20:35