zad
Matma: 2 Roznica miar dwoch katow przyleglych wynosi 21 stopni Oblicz miary pozostalych katow
29 wrz 13:47
Matma: dane sa 2 okregi o(A,r1),0(B,r2)takie ze r1=3k+1 r2=2k+3 IABI=6k−3 okresl polozenie okregow w
zaleznosci od parametru k
29 wrz 13:48
Matma: z punktu zewnetrznego A poprowadzono styczne AB i AC do okregu o srodku w punkcie O(b,C−punkty
stycznosci)Wykaz ze jesli miara kata miedzy stycznymi rowna sie mierze kata zawartego miedzy
pomieniami poprowadzonymi ze srodka kola do punktow stycznosci to czworokat ABOC jest
kwadratem
29 wrz 13:48
Matma: miara kata utworzonego przez dwa promienie okregu wynosi 16 oblicz miare kata ktory tworza
styczne poprowadzone przez konce tych promieni
29 wrz 13:48
Matma: w trojkacie ABC poprowadzono trzy proste rownolegle do podstawy AB dzielace bok BC na cztery
odcinki rownej dlugosci Suma dlugosci odcinkow tych prostych zawartych w tojkacie ABC jest o 6
dm wieksza od dlugosci podstawy AB.obliczIABI
KAty AOC i BOD sa katami wierzcholkowymi Wykaz ze przedluzenie dwusiecznej kata AOC jest
dwusieczna kata BOD
dlugosc odcinkowAB,Ac,BC.BDi CD spelniaja warunkiIABI=IACI+IBCI orazIBCi+IBDI=ICDI wykaz ze
punkty A.B.C D leza na jedej prostej
29 wrz 13:49
Matma: w trapezie abcd abIIcd mamy dane iabI=12 Icdi=7 iadI=8 o ile nalezy wydluzyc ramie ad aby
przecielo sie z przedluzeniem ramienia bc
29 wrz 13:49
Eta:
1/ α+β= 180
o
α −β= 21
o
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−
2α = 201
o
dokończ , to już prościzna
29 wrz 13:52
Matma:
29 wrz 13:53
Eta:
Droga Matmo

.... leniuszku

!
Wrzuciłaś tu cały zbiór zadań. ( jak dla mnie ... za dużo czytania

Ja ... narazie wolę poczytać dobrą książkę
29 wrz 13:57
Eta:
W dodatku nie ponumerowałaś zadań
29 wrz 13:59
Matma: heh spoko
29 wrz 14:00
Matma: Droga Eto chcesz wyszystkie 48 zadan zobaczyc? wkleilam z tego dzielu co nei lubie i nie
umiem
29 wrz 14:00
Matma: mam ich duzo wiecej heheh
29 wrz 14:01
Matma: no nic dzieki za to jedno
29 wrz 14:11
Matma: pomoze ktos w tych zad?
29 wrz 14:18
Eta:

Zad.
ostatnie
Zapamiętaj



!
punkty oznaczamy dużymi literami alfabetu
zatem trapez jest ABCD i AB II CD
IABI= 12 i ICDI= 7 i IADI = 8
ΔABC ~ ΔDCE
zatem:
to:
wyznacz x .......
i podaj odp.
29 wrz 14:19
Matma: dzieki musze isc bede o 17
29 wrz 14:27
Matma: Pomoze ktos dalej?
29 wrz 17:00
Matma: Eta pomozesz mi w tych innych prosze..
29 wrz 17:08
Matma: Jets ktos w stanie pomoc w tych zad?
29 wrz 17:12
Matma: moze ktos mi pomoc w tych zadaniach?
29 wrz 17:37
Matma: Bogdan Eta aga pomozecie cos

?
29 wrz 17:41
Matma: Moze nawet AS sie skusi hehe
29 wrz 17:41
Matma: z/w ja cos
29 wrz 17:42
AS: Drogi Matma
Uważasz że jak rozwiązanie wszystkich zadań będziesz podrzucał innym
to samemu będziesz mądrzejszy?
Największą wartość ma to co samemu zdobędziesz.
29 wrz 17:45
Matma: zdobylam 30 innych zadan
29 wrz 18:18
Matma: tych nie umiem zrobic
29 wrz 18:18
Matma: to takie dziwne prosic o nakierowanie nei rozwiazanie zadania?
29 wrz 18:18
Matma: jak tak to po co te forum?
29 wrz 18:19
AS: Żeby pomagać innym ale nie liczyć za kogoś.
Pokaż przynajmniej 50% swego wkładu a z pewnością pomogę.
29 wrz 18:52