Matematyka Figury na płaszczyżnie kartezjańskiej
Asiq: Prosze o pomoc

!
Oblicz współrzędne punktu przecięcia się symetralnych odcinków AB i CD, gdy A=(−2,−1) , B=
(4,2), C =(1,1) i D = ( 3, −3)
19 wrz 16:56
ZeroOsiem: Co to są symetralne?
19 wrz 16:57
asdf:

to taka prosta prostopadła przechodząca przez środek odcinka pod kątem prostym, np. do
prostych:
A = (0,1),
B = (1,2) prostą symetralną jest
y = x
19 wrz 17:01
asdf: do odcinka*, a nie do prostych
19 wrz 17:01
Asiq: pomoże mi ktos bo nie moge znaleźć podobnego zadania a z tego bede odpytywana ... Błagam
pomocy

!
19 wrz 17:13