potęgi
majka: Oblicz:
| | 1 | | 1 | | 1 | |
3* [ |
| + |
| ] − |
| |
| | 1,5 | | 27 | | 9 | |
18 wrz 22:07
18 wrz 22:08
5-latek: A gdzie potegi
18 wrz 22:08
majka: pomyliłam się bo to zadanie z potęg tylko już dotąd obliczyłam
18 wrz 22:10
PuRXUTM: | | 2 | | 1 | | 1 | | 18 | | 1 | | 1 | | 19 | | 1 | |
3*(1* |
| + |
| − |
| =3*( |
| + |
| )− |
| =3* |
| − |
| = |
| | 3 | | 27 | | 9 | | 27 | | 27 | | 9 | | 27 | | 9 | |
18 wrz 22:12
majka: dziękuję
18 wrz 22:14
5-latek: Dostalas link wiec popracuj
| | 1 | | 1 | | 2 | | 2 | |
Podpowiem moze to |
| = |
| =1* |
| = |
| i licz dalej |
| | 1,5 | | | | 3 | | 3 | |
18 wrz 22:15
5-latek: No to juz po pracy . Mozesz isc spac
18 wrz 22:16
PuRXUTM: przepraszam, zepsułem pracę
18 wrz 22:17