matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pole
wegi:
1
Oblicz pole wspólnego obszaru ograniczonego parabolami y=x
2
, y=
x
2
i prostą y=3x.
2
Proszę, pomóżcie, bo nie mam pojęcia jak się do tego zabrać.
18 wrz 21:39
sushi_ gg6397228:
zacznij od rysunku
18 wrz 21:46