y=-x^2 2x
DOMINIKA: y=−x
2+2x
NARYSUJ FUNKCJĘ

Pomocy nie mogę sobie z tym poradzić
28 wrz 23:58
Eta:
funkcji sie nie rysuje


tylko wykres funkcji można narysować
AROB już Ci podała , więc nie bardzo wiem o co jeszcze Ci chodzi?
29 wrz 00:01
DOMINIKA: Proszę narysować wykres funkcji

y=−x
2+2x
29 wrz 00:06
Eta:
29 wrz 00:11
Eta:
Zadowolona

29 wrz 00:11
DOMINIKA: Dziękuje najmocniej

ARGUMENTOWI 1 PRZYPORZĄDKOWANA JEST JAKA WARTOŚĆ?
FUNKCJA JEST MALEJĄCA W PRZEDZIALE?
NAJWIĘKSZA WARTOŚC FUNKCJI W PRZEDZIALE (−3;−1) WYNOSI?
NAJMNIEJSZA WARTOŚĆ FUNKCJI W PRZEDZIALE (5;6) WYNOSI?
PROSZE O POMOC NIE MOGE SOBIE PORADZIC Z TYM ZADANIEM
29 wrz 00:14
AROB: Pomogę
29 wrz 00:30
DOMINIKA: Dziękuję

Czekam
29 wrz 00:31
AROB: pyt.1. f(1) = −12 + 2*1 = 1
pyt.2. funkcja malejąca dla x∊(1,∞)
pyt. 3. Wartość największa w przedziale <−3,−1> wynosi −3;
pyt. 4. Wartość najmniejsza w przedziale <5,6> , to jest wartość na prawym końcu
przedziału. Czyli: f(6) = −62 + 2 * 6 = −36 + 12 = − 24
29 wrz 00:36
DOMINIKA: Przepraszam argumentowi −1 jaka jest przyporządkowana wartość


Za resztę z góry dziekuję
29 wrz 00:40
AROB: f(−1) = −(−1)2 + 2 *(−1) = −1 −2 = −3
29 wrz 01:13
Eta:
Dominiko? po to Ci narysowałam wykres!
tam widzisz ,że masz punkt( −1, −3)
29 wrz 01:25
AROB:
29 wrz 01:27
DOMINIKA: Dziekuje
29 wrz 13:00