wykres funkcji
Kamilka:

Naszkicuj wykres funkcji f(x)=
273x <− 27/3
x
Odczytaj z wykresu zbiór rozwiazań nierównosci f(x)≥1
Jak robiłam wykres na kartce to wyszedł mi taki o punktach np. (1,9) , (2,3) (3,1) − troszkę
inny niż tu
Może ktoś mi pomóc odczytac z wykresu zbior rozwiazan
18 wrz 18:50
sushi_ gg6397228:
| | 1 | |
przekształć do postaci y= ( |
| )a |
| | 3 | |
18 wrz 18:57
sushi_ gg6397228:
nanies na wykres prosta y=1 i bedzie widac co i jak
18 wrz 18:58
Kamilka: ZR = {1,+∞} ?
18 wrz 19:00
sushi_ gg6397228:
pytaja sie o x
jak nie widzimy od razu, to wybieramy kilka x i sprawdzamy
18 wrz 19:02
Kamilka: nie rozumiem
18 wrz 19:03
sushi_ gg6397228:

rozwiazanie to kolor różowy
18 wrz 19:16
Kamilka: to zbór roziązań od −∞ do ...?
18 wrz 19:23
sushi_ gg6397228:
gdzie sie konczy kolor różowy?
rozwiazanie jest pomiedzy kreska niebieska , a zielona
18 wrz 19:26
Kamilka: −∞,3
18 wrz 19:35
sushi_ gg6397228:
teraz trzeba postawic nawiasy na końcach przedziału
18 wrz 19:39
Kamilka: (−∞,3)
18 wrz 19:45
sushi_ gg6397228:
pudło
18 wrz 19:51
Kamilka: <−∞,3>
18 wrz 19:57
sushi_ gg6397228:
pudło
OD KIEDY NIESKOŃCZONOŚĆ MOŻNA ZAMYKAĆ
18 wrz 20:01
Kamilka: (−∞3>
18 wrz 20:06
sushi_ gg6397228:
prawie dobrze
18 wrz 20:09