liczby rzeczywiste
koko: | | 3 * 104 + 6 * 103 | |
liczbę |
| zapisano jako ułamek o mianowniku 50. |
| | (1,5 * 103) * (4 * 102) | |
Licznikiem tego ułamka jest :
a.1 b.3 c.6 d.9
18 wrz 15:50
Piotr 10: Gdzie znajduję się mianownik, a gdzie licznik? ''Na dole czy na górze'' ?
18 wrz 15:55
wredulus_pospolitus:
no i

w czym problem
18 wrz 15:55
koko: w tym że nie wiem jak obliczyć ten licznik czyli to co jest "górze"
18 wrz 16:06
wredulus_pospolitus:
wskazówki:
104 = 10*103
6 = 3*2
a*b + a*c = a*(b+c)
skorzystaj z nich
18 wrz 16:07