funkcja wykładnicza- sprawdzenie wzorow po przeksztalceniu
Aga: | | 1 | |
Podaj wzór funkcji y=( |
| )x po przesunięciu: |
| | 2 | |
a)o 5 jednostek w prawo
b) o 4 jednostki w dół
c)o 3 jedn. w lewo i 2 jedn. w górę
d)przez symetrie OX
| | 1 | | 1 | |
y=(− |
| )x albo y=−( |
| )x |
| | 2 | | 2 | |
bo tu juz calkiem nie wiem

e) przez symetrie OY
z góry serdecznie dziekuje
17 wrz 22:38
Basia: a,b,c,e dobrze
d) g(x) = −f(x) = −(12)x
17 wrz 22:43
Aga: czyli znak przed nawiasem? dziękuję bardzo
17 wrz 22:45
Basia: tak
17 wrz 23:08
Aga: jestes wielka
18 wrz 00:00