ciągi!!!!!!!!!!
marta: Ciąg (an) jest ciągiem kolejnych liczb naturalnych, których reszta z dzielenia przez 5 wynosi
2. Wzór ciągu (an) wyraża sie wzorem :
a) ( an )=n+1
b) ( an )=5n+2
c) ( an )=5n−3
d) ( an )= n5 +2
28 wrz 22:25
Eta:
B)
28 wrz 22:31
marta <3: a jak to sie oblicz mozesz mi to troche wytłumaczyć

?
28 wrz 22:37
Eta:
an = 5n +2
to dla n= 1 mamy 5*1 +2 = 7 ( 7 :5 = 1 + reszta 2
n =2 5*2 +2 = 12 12:5 = 2 +reszta 2
n = 10 5*10 +2 =52 52 :5 = 10 +reszta 2
....... itd
więc 5*n +2 (5n +2) : 5 = n + reszta 2
28 wrz 22:44
donka.M.: y=−(x+3)*+9
Podaj współrzędne wierzchołka paraboli.
Bardzo proszę o pomoc
28 wrz 23:00