prostopadłość funkcji liniowej
2013: Funkcje liniowe
f(x) prostopadłe do g(x)
f(x) = |
√3 − 2|x + 5b
Wiem że trzeba zrobić f(x) * g(x) , ale nie wiem jak to obliczyć, gdy b jest poza modułem
17 wrz 21:24
Ajtek:
|√3−2|<0 zatem f(x)=(2−√3)x+5b
17 wrz 21:25
Bogdan:
|
√3 − 2| = 2 −
√3
17 wrz 21:26
Ajtek:
Witaj
Bogdan 
.
17 wrz 21:26
2013: dzięki,
17 wrz 21:28
Bogdan:
Witam
Ajtek 
, a coś tam naskrobał? |
√3 − 2| < 0 ?
17 wrz 21:29
Ajtek:
Chciałem pokazać , że wartość wyrażenia
√3−2 jest mniejsza od zera. Zrobiłem kopiuj wklej i
nie wykasowałem wartości bezwzględnej

.
17 wrz 21:32
Bogdan:
Tak też myślałem
17 wrz 21:35
miś:
17 wrz 21:35
Ajtek:
Pilnujcuie mnie, pilnujcie. Ja jeszcze nie wszedłem "we wrzesień"
17 wrz 21:37