Odejmowanie pierwiastków
Mati: √x2 + 2x + 3 − √x2 +1 = ?
17 wrz 20:39
Mati:
17 wrz 20:48
pigor: ..., tu się nic nie da zrobić
17 wrz 20:49
Mati: A co jeżeli x dąży do ∞?
17 wrz 20:51
Ajtek:
Masz policzyc granicę
17 wrz 20:56
Mati: TAK
17 wrz 20:57
asdf: za kare przepisz porzadnie zadanie, nie ma tak, ze ty sobie wrzucasz polowe a wszyscy maja sie
domyslac..
17 wrz 20:59
Mati: Dla x → ∞ √ x2 + 2x + 3 − √ x2 + 1 =
17 wrz 21:03
miś:
g=
1
17 wrz 21:04
Mati: No ale obliczenia
17 wrz 21:05
asdf: no a Twoje obliczenia?
17 wrz 21:06
pigor: ... no wiesz , student
17 wrz 21:07
miś:
| | (√x2+2x+3−√x2+1)(√x2+2x+3+√x2+1) | |
f(x)= |
| |
| | √x2+2x+3+ √x2+1 | |
| | | |
= |
| =.... |
| | | | 2 | | 3 | | 1 | | x(√1+ |
| + |
| +√1+ |
| ) | | | x | | x2 | | x2 | |
| |
17 wrz 21:11
Mati: No nie wiem jak to policzyć dlatego pisze tutaj to zadanie!
17 wrz 21:13