matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciagi arytmetyczne
kasiek:
sprawdz czy ciag jest arytmetyczny
3n+2
1) a
n
=
5
2)b
n
= n
2
−4 3)d
n
= 5− 2
n
n−5
4) e
n
=
7−n
5) f
n
= 3n
2
−1 6)g
n
= (1−2
n
)
2
+ 4(1−n
2
)
17 wrz 18:18
Piotr:
https://matematykaszkolna.pl/strona/271.html
17 wrz 18:24