matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pomocy !! Jak to wyliczyć ??!!
apsik:
9
3
*4
4
/6
10
=
17 wrz 18:03
ciekawsky:
9
3
*4
4
Domyslam się, że chodzi o
6
10
9=3*3=3
2
4=2*2=2
2
6=2*3 Wstawiamy i wychodzi:
3
2*3
*2
2*4
3
6
*2
8
=
=2
−2
*3
−4
2
10
*3
10
2
10
*3
10
O ile się nie pomyliłem
17 wrz 18:11