Rozwiaz algebraicznie i graficznie uklad rownan
Koksu: Rozwiaz algebraicznie i graficznie uklad rownan
y=x2
y=|x|+2
y=3−x2
y=|x|−3
17 wrz 16:22
Koksu: 
17 wrz 16:34
Patryk: musisz narysować dwie funkcje w jednym układzie wsp i znalezsc ich punkty wspólne
17 wrz 16:35
Patryk:
17 wrz 16:36
ZKS:
Algebraicznie.
{y = x2
{y = |x| + 2
x2 = |x| + 2
x2 − |x| − 2 = 0
|x|2 − |x| − 2 = 0
|x|(|x| + 1) − 2(|x| + 1) = 0
(|x| + 1)(|x| − 2) = 0
|x| = −1 ∨ |x| = 2
Dokończ. Następny przykład robisz identycznie.
17 wrz 16:46