Podaj równanie prostej
Cytryna: Siemka. Mam problem z zadanie.
Podaj równanie prostej, która ma z wykresem funkcji kwadratowej f(x)=2(x+3)2+4
a) Dokładnie 2 punkty wspólne
b) Dokładnie 1 punkt wspólny
c) Nie ma punktów wspólnych
16 wrz 22:38
5-latek: Wierzcholek paraboli odczytaj z tej postaci
Przeksztal ta postac do postaci ogolnej f(x)=ax2+bx+c i z tej postaci wylicz miejsca zerowe
x1 i x1 .
Narusuj wykres tej paraboli i podaj rownania .
16 wrz 22:47
Bogdan:

Odczytaj wzory przykladowych prostych z rysunku
16 wrz 22:50
asdf: a > 0, W=(−3,4)
a)jeden pkt wsp. jak przecina się z wierzchołkiem, np. y = 4
b)dwa pkt wsp., jak nie przecina się z wierzchołkiem, a z parabolą, np. y = 100
c) nie ma pkt wsp. jak nie spelnia a i b, czyli moze byc ponizej y = 4, np. y = 3
16 wrz 22:52
5-latek: Tylko czy kolezanka lub kolega Cytryna zajrzy tu teraz .
czy zwroci uwage na to ze wspolrzedna y
w lezy powyzej osi OXi a >0 to nie ma miejsc zerowych?
Zobaczymy
16 wrz 22:57
asdf: a po co tu miejsca zerowe? nie trzeba od razu szukać dla y = 0 dwóch rozwiązań.
16 wrz 22:59
5-latek: asdf post wyzej. Nie wiem dlaczego napisalem ten pytajnik. chyba z rozpedu
16 wrz 23:11