odchylenie
kat: średnia długość dwóch skoków w dal byla równa 8m .Ile metrów długości miały te skoki ,jeśli
odchylenie standardowe od średniej długości skoków jest równe 0.2m? Uzasadnij odpowiedz.
16 wrz 22:10
Basia:
| (x−8)2 + (y−8)2 | |
| = (0,2)2 |
| 2 | |
x+y = 16
(x−8)
2 + (x−8)
2 = 0,08
y = 16−x
(x−8)
2+(16−x−8)
2 = 0,08
(x−8)
2 + (8−x)
2 = 0,08
(8−x)
2 = (x−8)
2
2(x−8)
2 = 0,08
(x−8)
2 = 0,04
x−8 = 0,2
x = 8,2
y = 7,8
16 wrz 22:15
kat: i pomyśleć, że to było takie łatwee, dziękuje!
16 wrz 22:24
Basia: właśnie

wystarczyło
pomyśleć
16 wrz 22:26