Funkcje
Kinga#60;3: Umiał by ktoś narysować wykres funkcji dla tych wzorów. (po dwa wzory na jednym układzie
współrzędnych)
1.f(x)=4√x + 2
g(x)=lx + 1l + 4
2.f(x)=5−lx−3l
g(x)= 54−x
3.f(x)=2lxl
g(x)=x2+1
16 wrz 20:46
Bogdan:

Wejdź w zakładkę
rysuję nad polem tekstowym i sama narysuj swoje wykresy. Dla przykładu
pokazuję rysunek wykresu funkcji f(x) = 4
√x + 2
16 wrz 21:02
Kinga#60;3: aha widzę :3
a jak próbuję wykres g(x) to mi wyskakuje, że nie można takiego wykresu narysować ;c
16 wrz 21:15
Natalka:: nie wychodzi mi to kompletnie

jakoś strasznie dużo tych malutkih krateczek mam
16 wrz 21:29
Mateusz:
to zwiększ sobie skale
16 wrz 21:35
Natalka:: nie nie xd chodzi o to, że jak wpisuję sobie dam do y= to mi wyskakuje, że niepoprawne
polecenie,
16 wrz 21:39
Eta:
16 wrz 21:40
Mateusz:
bo y nie masz wpisywac

tylko samą formułe wkleic bez spacji po literce U "y=" takie tam
masz pole
16 wrz 21:41
Mateusz: znaczy nie wkleic tylko wpisać
16 wrz 21:42
Eta:
16 wrz 21:42
Mateusz: Albo masz jakis błąd we wpisywanej formule
16 wrz 21:43
Eta:

piszesz w polu gdzie jest y = .......... bez y tylko tak: 2/(|x|)
16 wrz 21:46
Natalka:: aaaa rozumiem już dziękuje
16 wrz 21:52