Rozwiązywanie układów równań
Kamila: Sprawdź, czy układ równań jest sprzeczny, oznaczony,czy nieoznaczony. Przedstaw w sposób
graficzny.
a) ∑−2x+3y=2
4x−6y=−2
b) ∑x+y=3
x−y=−3
c) ∑0,5x−y=2
−x+2y=−2
d) ∑−2x+3y=4
0,4x−0,6y=−0,8
16 wrz 20:33
Ajtek:
Podstawa czy rozszerzenie

Wracam za 15 minut to pomogę, czekam na odpowiedź.
16 wrz 21:19
bezendu:
Ajtek a co ma piernik do wiatraka

−2x+3y=2/2
4x−6y=−2
−4x+6y=4
4x−6y=−2
0=2
układ sprzeczny
16 wrz 21:25
bezendu:

x+y=3
x−y=−3
2x=0
x=0
y=3
Rozwiązaniem układu jest punkt przecięcie się prostych Jest to układ oznaczony
16 wrz 21:28
bezendu:

−2x+3y=4
0,4x−0,6y=−0,8 /5
−2x+3y=4
2x−3y=−4
0=0 układ nieoznaczony
proste nachodzą na siebie
16 wrz 21:31
Ajtek:
Cześć
Bezendu 
.
Nie wiem na jakim poziomie jest metoda wyznacznikowa. A tą metodę chciałem pokazać.
16 wrz 21:38
bezendu: Cześć
Ajtek, teraz na podstawie chyba jest
16 wrz 21:40
bezendu: Ajtek dla dwóch niewiadomych nie opłaca używać się Cramera
16 wrz 21:41
Ajtek:
Jak sie nie opłaca, szybkie i proste liczenie

.
16 wrz 21:42
bezendu: Ja tylko praktycznie dodaje stronami

liczenie wyznacznika w
x i w
y więcej by zajęło

chyba
16 wrz 21:44
Ajtek:
Oj nie

.
16 wrz 21:45
5-latek: bezendu co napisal Ajtek o 21.19?
16 wrz 21:46
bezendu: No to policz te wyznaczniki, od kilku sposobów jeszcze nikt nie umarł
16 wrz 21:46
bezendu:
5−latek ''czekam na odpowiedź'' więc odpowiedziałem
16 wrz 21:47
Ajtek:
5−latek nie mam pretensji do
bezendu 
.
16 wrz 21:48
Ajtek:
bezendu 
, ale nie na Twoją odpowiedź czekałem gapo
16 wrz 21:48
bezendu: Nie doczytałem
16 wrz 21:49
5-latek: bezendu jak poszla klasowka i co teraz bierzesz do powtorki?
16 wrz 21:57
bezendu: klasówka ok jednego zadanie nie zrobiłem

teraz będę miał sprawdzian powtórkowy liczby,
zbiory przedziały, a obecnie robię zadania ze zbioru dla maturzystów
16 wrz 22:04
5-latek: Wrzuce CI pozniej pare zadan dio obliczen rachunkowych z zastosowamniem wzorow skroconego
mnozenia i takich tam
16 wrz 22:08
Ajtek:
Skoro gadamy to mam problem. jak klikam "rysuję" to nie wyskakuje mi ta krateczka w okienku
rysowania. Co mam zrobić, żeby to naprawić
16 wrz 22:08
bezendu: wyrzucić komputer przez okno
16 wrz 22:10
Ajtek:
Mniej drastyczny sposób poproszę
16 wrz 22:10
bezendu: Wyłącz i włącz przeglądarkę
16 wrz 22:11
Ajtek:
Nie działa. Problem mam od początku czerwca. Nie zwracałem na to uwagi, myślałęm że to błąd na
stronce.
16 wrz 22:13
bezendu:
16 wrz 22:14
asdf: @Ajtek
usuń pliki cookies lub skorzystaj z innej. Reset przeglądarki nie wiele da.
16 wrz 22:17
Ajtek:
Cześć
asdf, cookie usuwałem

. W innych przeglądarkach nie wiem co jest robię test.
16 wrz 22:17
bezendu:
asdf od jakiegoś czasu przeglądarka sama mi się zamyka

usunąłem ciasteczka i wgrałem nowego antywirusa ale to nie pomogło..
16 wrz 22:19
Basia: mnie też się przez czas pewien (krótki, bo nie zdążyłam pomęczyć Jakuba) nie pojawiała
teraz jest w porządku, ale nie wiem co pomogło
sądzę, że wyczyszczenie ciasteczek i casha
16 wrz 22:20
Basia: króra bezendu ?
bo Firefox miał ostatnio taki błąd (i nadal ma); dziesięć razy zgłaszany; może naprawią
16 wrz 22:22
bezendu: Firefox
16 wrz 22:24
bezendu: Często też jak wchodzę na matematyka.pisz to wyskakuje mi komunikat że są pracę na serwerze i
do 15 serwer nie jest dostępny a na innym komputerze bez problemu mogę wejść ?
16 wrz 22:27
Basia: no to mamy ten sam problem; nie wydaje mi się żeby coś u nas było za to odpowiedzialne,
ale pewności nie mam
16 wrz 22:28
Ajtek:
Pod lisem jest powiedzmy okej, ale brak ikon po prawej od okienka rysowania

Dobry wieczór
Basia 
.
Zaraz zrobie czyszczenie opery.....
16 wrz 22:29
Basia: takich cudów jak dotąd nie widziałam

wszystko przede mną
16 wrz 22:29
Basia: Dobry wieczór
16 wrz 22:30
asdf: hej Ajtek, jave instalowałeś?
16 wrz 22:31
Ajtek:
Czyszczenie Opery nic nie dało. Jest nowa wersja Javy
16 wrz 22:33
asdf: Nie musi być nowa. Ogólnie
16 wrz 22:38
Ajtek:
Javę mam

.
16 wrz 22:42
Mila:
Wejdź na Google Chrome, słabo widać potęgi w mianownikach ułamków, ale wszystko działa.
16 wrz 22:47
Ajtek:
Hej
Mila

.
16 wrz 22:52
Ajtek:
Chroma akurat nie mam zainstalowanego
16 wrz 22:53
Mila: 
to szkoda.
16 wrz 22:55
Basia: Mnie się forum w Chromium bardzo nie podoba

Na Firefoxie działa mi bez zarzutu.
A
Ajtkowi i na lisie nie za bardzo
Dobry informatyk potrzebny, Jest tu jeden taki, ale na "niewidziane" niewiele zdziała.
Zdalny dostęp ewentualnie.
16 wrz 23:03
Ajtek: No cóż, postawie system jutro od zera
16 wrz 23:10