rownania i nierownosci lub uklady rownan
Malwinaaa: Lodziarz sprzedaje male galki lodow po 1,20zl,a duze po 2zl. Pewnego dnia sprzedal 380 galek
lodow,otrzymujac ze sprzedarzy 664zl. Ile duzych galek lodow sprzedal lodziasz?
28 wrz 20:44
Bogdan:
x − liczba małych gałek
y − liczba dużych gałek
Ułóż układ równań.
28 wrz 20:50
marzena:
a − ilość małych gałek lodów
b − ilość dużych gałek lodów
a + b = 380
a*1,2 + b*2 = 664
po rozwiązaniu mamy a = 120
b = 260
28 wrz 20:53
Malwinaaa: Lodziarz sprzedaje male galki lodow po 1,20zl,a duze po 2zl. Pewnego dnia sprzedal 380 galek
lodow,otrzymujac ze sprzedarzy 664zl. Ile duzych galek lodow sprzedal lodziasz?
28 wrz 21:14
28 wrz 21:21
tim: I czego tu więcej chccieć?
28 wrz 21:21
Malwinaaa: ale nie tylko o wynik chodzi... musi byc jeszcze rozwiazanie,a ja jestem kompletnie zielona
28 wrz 21:25
tim: jesrt całe rozwiązanie. Układ równań. Wystarczy obliczyć SAMEMU.
28 wrz 21:26