matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Proporcjonalność odcinków
Marta:
Punkt M dzieli odcinek AB o długości 52 cm w stosunku 8 : 5. Oblicz długości odcinków AM i MB.
28 wrz 20:19
tim:
AB = 52cm AM = 8/12 AB = ... BM = 5/12 AB = ...
28 wrz 20:22
..:
dzięki
^
28 wrz 21:05