wartością wyrażenia jest?
kasia1927: WARTOŚCIĄ WYRAŻENIA(3−√5)2 JEST JAKA LICZBA?
a)14+6√6, b)4−6√5 ,c)14−6√5 czy d)4
16 wrz 19:18
Basia: policz

(a−b)
2 = a
2 − 2ab + b
2
16 wrz 19:19
kasia1927: nie umiem,przez to dodałam.
16 wrz 19:38
kasia1927: czy to będzie odp c?
16 wrz 19:40
Piotr:
Przykład
(5−√2)2 = 52 − 2*5*√2 + (√2)2 = 25 − 10√2 + 2 = 27 − 10√2
spróbuj zrobić swój przykład
16 wrz 19:41
Piotr:
tak
16 wrz 19:41
kasia1927: dzięki tez tak liczyłam,sama nawet nie wiedziałam, że umiem
16 wrz 19:43
Piotr:
gratulacje
16 wrz 19:44