Pilne prosze o pomoc
Patrycja: Do hurtowni dostarczono 14 ton jabłek .Codziennie ,liczą od następnego dnia wydawano z jej
magazynu 200 kg jabłek , aż do wyczerpania zapasów .Napisz wzór funkcji , określający
zależność między liczbą kg jabłek pozostałych w magazynie a liczbą dni ,które minęły od dnia
dostarczenia jabłek do hurtowni ,do dnia kiedy magazyn był pusty .
16 wrz 19:03
pigor: ...,
j(n)= 14000− 200n, gdzie n∊<1; 70> . ...
16 wrz 19:09
pigor: ..., czyli inaczej n∊N i n=1,2,3, ... , 70 . ...
16 wrz 19:11
Patrycja: dziękuję
16 wrz 19:19
julia: 14000:200=70 dni
j(x)=14000−200x
xε<1;70>
8 lis 18:08