matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Proszę o pomoc
pitt:
oblicz:
1
1
1
log
3
+log
3
+...+log
3
3
9
3
6
28 wrz 20:14
Eta:
to zadanie już rozwiązywałam
−1 − 2 −3 −4 −5 −6= ......... lub tak: 1*log
3
1
3
+2log
3
1
3
+3log
3
1
3
+4log
3
1
3
+5log
3
1
3
+6log
3
1
3
= = 21*log
3
1
3
= 21*(−1) = −21
28 wrz 21:12