matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Twierdzenie sinusów
Jurda:
1. Oblicz miary kątów BAC i ABC trójkąta ABC, jeśli AB =
√
6
, AC = 2 i kąt ACB = 60 stopni 2. Ramię trójkąta równoramiennego ma długość 6. Promień okręgu wpisanego wynosi 5. Oblicz długość podstawy.
16 wrz 17:29