wyprowadz wektor i funkcje
Nutez: Wyprowadz wykres funkcji oraz dane wektora jeśli
f(x) = √x2−6x+9−3
próbowałem ze wzoru lecz chodz pod pierwiastkiem będzie x2−6x+6 , to nic z tego.
16 wrz 16:17
Nutez: Dla przykładu daje:
f(x) = x2−2x+1 = (x−1)2
y= x2 , wektor: [1,0]
16 wrz 16:18
asdf:
√x2−6x + 9 − 3 
na pewno −3 powinno być?
16 wrz 16:18
asdf: jeżeli nie to:
f(x) = √x2−6x + 9 = |x−3|
y = |x|, wektor: [3,0]
16 wrz 16:20
Nutez: Tak
16 wrz 16:20
Nutez: Ale głupote zrobilem
16 wrz 16:21
Nutez: Liczba −3 jest za pierwiastkiem? Bo w ksiązce wystaje za pierwiastek
16 wrz 16:22
Mila:
Może przepisz zadanie z książki w oryginale.Nie wiadomo o co Ci chodzi.
x2−6x+6=(x−3)2−9+6=(x−3)2−3 postać kanoniczna trójmianu y=x2−6x+6
16 wrz 16:22
asdf: jak −3 nie jest pod pierwiastkiem, to:
f(x) = √x2−6x + 9 − 3 = |x−3| − 3
f(x) = |x|, wektor: [3,−3]
16 wrz 16:24
16 wrz 16:26
Nutez: wszystko wyjaśnione ,
16 wrz 16:32
Mila:

Dobrze,
asdf, godz. 16:24
1)
g(x)=|x−3|
przesunięcie wykresu g(x) o wektor [0,−3]⇒
2)
f(x)=|x−3|−3
16 wrz 16:44