matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja wykladnicza
Kuba:
6
x
−9*2
x
−15
x
+9*5
x
=0
15 wrz 22:53
ICSP:
6
x
− 9*2
x
− 15
x
+ 9*5
x
= 0 2
x
(3
x
− 9) − 5
x
(3
x
− 9) = 0 (2
x
−5
x
)(3
x
− 9) = 0 x = 0 v x = 2
15 wrz 23:12