matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
proszę o pomoc
pitt:
oblicz: log20−log3= log10−log2= przy czym log2=0.3 a log3=0.48 jak to zrobić i z czego skorzystać
28 wrz 19:40
Eta:
omg
log10 = 1 , bo 10
1
= 10 log20= log(2*10) = log2 + log10 = log2 +1 więc: log20 − log3= log2 +1 − log3 = ........... dokończ zad2) ............................... banał
powodzenia.
28 wrz 22:01