matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz zbiór rozwiązań nierówności
Patrycja:
Dana jest nierówność z parametrem k i z niewiadomą x: 3−4(x+4)>kx. Wyznacz zbiór rozwiązań tej nierówności, jeśli: a) k = −1 b) k = −4 c) k = 7 Pomocy, nie wiem jak do tego się zabrać
15 wrz 20:59
Patrycja:
Przepraszam za błąd x: 3−4(x+k)>kx
15 wrz 21:00