matematykaszkolna.pl
?? MAnia: Poleci mi ktoś dobrą stronę, gdzie jest wytłumaczxone od a do z jak się liczy całkę potrójną i zadania z nią związane ?
15 wrz 18:52
Arczi: czekaj wrzuce Ci podręcznik pod tytułem "zaporożec −metody rozwiązywania zadań z analizy matematycznej" poszukaj a znajdziesz prosto wytłumaczone całki potrójne i kilka zadań na to jak i znajdziesz w niej wyliczone całki potrójne
15 wrz 18:54
MAnia: książkę też mam, ale ciężko mi coś z niej wyłapać, ale ok, wrzucaj, zobaczę emotka
15 wrz 18:58
15 wrz 18:59
hgv: Tylko etrapez. Tam jest wszystko dość łopatologicznie wytłumaczone. Potem można przejść do trudniejszych przykładów z książek.
15 wrz 19:01
MAnia: no właśnie mam etrapeza, ale nie ma głosu, próbowałam ściagnąć gdzieć, ale nie idzie , nie wiem
15 wrz 19:02
MAnia: a nie mógłby ktoś przesłać mi etrapeza?
15 wrz 19:07
Arczi: Ten podręcznik wg mnie to cudo radzieckiej myśli dydaktycznej. Prosty w rozumieniu,podaje twierdzenia i teorie,po czym tłumaczy rozwiązując przykłady, zadania na poziomie bez przegięcia pały−możliwe jak najbardziej do wykonania, brak zbędnych dla inżynierów dowodów.Zwięzły, oraz twierdzenia zapisane słownie.Szeroki zakres materiału przedstawiony na zaledwie 550~ stronach.Na spokojnie wystarcza na studiach inżynierskich dla nie matematyków/nie fizyków.
15 wrz 19:12
MAnia: w takim razie dziękuję emotka
15 wrz 19:15