pomooocy
fff: | | π2+2π | | π2+2π | |
Pomoże ktoś? Jak to teraz policzyć: 2(cos |
| + isin |
| ) |
| | 2 | | 2 | |
15 wrz 17:59
Basia:
= 2(cos(
π4+π) + i*sin(
π4+π)) =
2(−cos
π4 + i*(−sin
π4)) =
−
√2 − i*
√2
15 wrz 18:02
fff: a skąd się wzięło w tej pierwszej linijce od razu π4+π ? ;>
15 wrz 18:05
fff: anyone?
15 wrz 18:13
Basia: Chryste Panie ! Przecież jesteś studentem !
| π2+2π | | π2 | | 2π | | π | |
| = |
| + |
| = |
| + π |
| 2 | | 2 | | 2 | | 4 | |
połowa połówki = ćwiartka (to chyba wiesz)
15 wrz 18:19