Prosta funkcja, HELP
Słaby: Podaj dwa przykłady funkcji, której dziedziną jest przedział <−3,+∞) i która ma miejsca zerowe:
−3, −2 oraz −2.
15 wrz 15:16
Aga1.: Np.
f(x)=(x+3)(x+2)(x−2) dla x≥−3
15 wrz 15:22
Aga1.:

miejsca zerowe to oczywiście −3,−2 oraz
2
A może wykres funkcji, a nie wzór?
15 wrz 15:26
ICSP: f(x) = √(x+3)(x+2)2(x−2)2
g(x) = 2√(x+3)(x+2)2(x−2)2
15 wrz 15:27
Słaby: Musi być wzór. Co do stworzenia tych miejsc zerowych to nie ma problemu, ale nie wiem co zrobić
aby wyszło mi ze wzoru dziedzina <−3,+
∞). Z pierwiastkiem nie wyjdzie bo nie będzie przedział
zamknięty tylko otwarty
15 wrz 15:29
Słaby: Dzięki ICSP
15 wrz 15:30