matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Geometria analityczna
Jacek:
Oblicz pole trójkąta wiedząc, że ogranicza go oś y i prosta m: y=
√
3
x
3
−1−
√
3
oraz prosta k: y=−
√
3
x+3
√
3
+3 Proszę o pomoc
Są jakieś wzory na obliczanie pola z współrzędnych?
15 wrz 15:08
ja:
1
P=
|x
a
*y
b
+x
b
*y
c
+x
c
*y
a
−x
c
*y
b
−x
a
*y
c
−x
b
*y
a
|
2
15 wrz 15:34