matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Lol
Lol:
√
6−4
√
2
=2−
√
2
15 wrz 14:58
pigor:
..., np. tak : bo
√
6−4
√
2
=
√
4−2*2
√
2
+
√
2
2
=
√
(2−
√
2
)
2
= |2−
√
2
|= 2−
√
2
. ...
15 wrz 16:13
asdf:
√
6−4
√
2
= 2 −
√
2
//
2
6−4
√
2
= 4 − 4
√
2
+ 2 6−4
√
2
= 6 − 4
√
2
15 wrz 16:17