BŁAGAM WSZYSTKICH O POMOC
czarna: | | (−1)n+1 | |
1.Dany jest ciąg (an), gdzie an= |
| . Oblicz 3 wyraz tego ciągu. |
| | n+1 | |
2.ciąg nieskończoności (a
n). gdzie (a
n)=−n
2+7, jest rosnącą malejąca stała niemonotoniczna
15 wrz 14:23
asdf:
| | (−1)3 + 1 | |
a3 = |
| = ... |
| | 3 + 1 | |
15 wrz 14:26
asdf: 2 − przepisz to porządnie
15 wrz 14:26
Antek: Do czego pomoc .
| | (−1)3+1 | |
w 1 wstaw za n =3 i licz a3= |
| teraz (−1) do potegi parzystej to 1 a do |
| | 3+1 | |
potegi nieparzystej to (−1) wiec policz
Zadanie 2 . Zbadaj jaka jest roznica pomiedzy wyrazem a
n+1−a
n
a
n+1=−(n+1)
2+7= licz dalej
| | an+1 | |
lub tez zbadac jaki jest iloraz |
| czy =0 czy <0, czy >0 |
| | an | |
15 wrz 14:33
czarna: ja i tak nic z tego nie rozumiem jestem słaba z matmy
15 wrz 14:56
asdf: to jak jestes slaba to co? Ja mam sie za Ciebie nauczyc?
15 wrz 16:07