prawdopodobieństwo, proszę o pomoc
Justyna: w pudelku jest 15 losów, w tym 5 wygrywających.Wyciągamy jednocześnie 4 losy. Oblicz
prawdopodobieństwo, że wśród wylosowanych losów :
a) 2 będą wygrywające
b)co najmnij jeden będzie wygrywający
28 wrz 18:28
Eta:
Podpowiadam
28 wrz 18:36
Eta:
15 −−− ilość wszystkich losów
5 −−− ilość losów wygrywających
10 −−− ilość losów przegrywających
| | | |
a) mocΩ= | = ........ policz
|
| | |
A −−− wyciągnięto dwa losy wygryw.
b) B −−− co najmniej jeden wygrywający
wprowadzamy zd. przeciwne do B
B
' −−− wszystkie wyciagnięte losy są puste ( przegrywające)
P(B) = 1 − P(B
') =........ dokończ
28 wrz 18:45
Justyna: Eta uwielbiam cię, a gdybyś podpowiedział mi jak zrobić inne to cie pokocham
28 wrz 18:57
Eta:
He,he....... nie możesz mnie "pokochać".... to byłoby
lesbijstwo
28 wrz 18:59
Justyna: dzięki, no faktycznie nie pokocham cię, ale jesteś zajebista

JESTEŚ MOIM BOGIEM
28 wrz 19:56
ulalalal: sądze że moc Ω wynosi 4 pomnozone razy 15...a nie podzielone....
19 paź 09:33