logarytmy
klaudik18: Rozwiąż graficznie: a) log3(x+2)=x2−2x+2
b) 2x+0,5−1≤log0,5x
15 wrz 12:55
Basia:
to ma być log3(x+2) i log0,5x ?
15 wrz 13:00
klaudik18: tak, tak

źle mi wysłało..
15 wrz 13:02
Basia:
no to musisz narysować:
y = log3x i przesunąć o 2 w lewo
y = x2−2x+2 (parabola, ramiona do góry, miejsc zerowych nie ma, policz współrzędne
wierzchołka)
i popraw (b) (lewa strona)
15 wrz 13:13
klaudik18: 2x+0,5−1.
15 wrz 13:22
Basia: coś tu nie gra;
to ma być 2x + 0,5−1 czy inaczej ?
15 wrz 13:24